Söderport

Sedan 2003 har Söderport fungerat som en oas mitt i de äldsta delarna av Kalmar, beläget precis utanför slottet i den anrika miljön runt gamla stan ligger vårt fantastiska hus som vi tycker har Kalmars bästa häng.

Vare sig det bara är en helt vanlig restaurangkväll i november eller en tidig kväll mitt i sommaren då uteserveringen fullkomligt bubblar av folk och spänningen inför kvällens konsert börjar märkas av. Söderport är just det, kombinationen mellan schysst käk, konserter inom pop, blues, jazz, dans, rock, indie, techno osv. Stället för musik som är på riktigt.

https://www.soderportkalmar.com

Postgatan

Postgatan är levande à la carte-restaurang där du själv lägger ribban. Vill du bara käka en varmrätt – fine! Vill du gå all in och äta så många rätter att du blir förvirrad och undrar vad som är vad – då gör du det. 

Hit behöver du inte komma bara för att för att äta middag, slink in på en after work-öl, ett glas vin eller en cocktail! Vilken tid vi stänger på kvällarna är en fråga om dagsform, humör och gäster. Varmt välkommen till Postgatan! (postgatan.nu)

Postgatan 5, 392 33 Kalmar, Sweden

ERNESTO

Kliv in i Italien och njut av en klassisk italiensk middag. De har även riktigt goda pizzor bakade i en riktig vedeldad ugn. På Ernesto kan du uppleva smaker tillagade med samma kärlek som i Italien. Du har också möjlighet att smaka på italienska viner, noggrant utvalda för att ge dig den smakupplevelse som mat och dryck kan ge.

https://ernestokalmar.se/

Södra Långgatan 5, 39232 Kalmar

Slipkajen

Slipkajen hittar ni på Varvsholmen i Kalmar. Slipkajen strävar efter att alltid servera god mat, lagad från grunden. Råvarorna köper de helst från lokala producenter och följer givetvis stundande säsong. Här serveras både lunch och middag. Reservera gärna bord vid middag.

http://slipkajen.se

Utrustningskajen 15, 39230 Kalmar

Park Hermina 

På restaurangen som är delvis ägd av en av Sveriges största komiker, Robert Gustafsson, serveras både lunch och middag. Här kan du njuta av vacker utsikt över Kalmar stadspark och Kalmar Slott.

Slottsvägen 6, 392 33 Kalmar, Sweden

https://www.parkhermina.se/

 

Magasinet

Ät, drick och ta en kopp kaffe med den bästa utsikten över Kalmar slott. Magasinet är en restaurang, bar, café och mötesplats med en unik inredning skapad av Jangir Maddadi. Magasinet restaurerades och öppnades 2016 och var ursprungligen ett tåglager. De är specialiserade på hälsosam och ekologisk mat. 

https://magasinetkalmar.se 

Ölandskajen 12,  39231 Kalmar

 

JOHANNAS CHOKLAD 

Chokladälskare förenas! Detta underbara kafé är värt ett besök om du känner dig sugen på hemlagad choklad. De erbjuder allt från praliner till chokladtårta och hemlagad glass. Du kan antingen njuta av en fika i deras kafé eller varför inte köpa med dig lite choklad med dig hem till fredagsmyset?

https://www.johannaschoklad.se/

Kaggensgatan 1, 39231 Kalmar

 

FFs Bar och Kök

FF's är en pub belägen i stenmuren som omger Kalmar innerstad. Puben erbjuder ett brett sortiment av öl och cider och klassiskt pubkäk. En perfekt plats att besöka om du vill varva ner och ta ett steg tillbaka i tiden. (Vinälskare, oroa er inte, de serverar vin också!)

http://www.fotiadis.se/

Västa Vallgatan

Lilla Puben 

Lilla Puben i Kalmar stoltserar med stans troligen största öl, rom och whiskeysortiment. Vi har ett 100-tal whiskeysorter, allt från Islay till Japan, single malt, blend, grain och bourbon. De har många öl från alla världens hörn och arrangera dryckesprovningar för både små och stora sällskap.

http://www.lillapuben.se/

Larmgatan 24, 39232 Kalmar